Overslaan en naar de inhoud gaan
Ondernemen na de crisis

Ondernemen in het nieuwste normaal

Het nieuws is nog maar nauwelijks te bevatten; het kabinet laat het overgrote deel van de corona maatregelen los! Terug naar het oude normaal. Of eigenlijk, op volle kracht vooruit in het nieuwste normaal! Na de (vermoedelijk) laatste TVL en NOW6 (beide over Q1 2022) betekent dat ook: financieel op eigen benen staan. Maar… een financieel overzichtelijke onderneming runnen, hoe deed je dat ook alweer?

Koers vooruit

Allereerst, kijk vooruit. Bedenk welke doelen je had en koers op volle kracht vooruit. Laat je niet ontmoedigen door de zorgen die je had, maar zie nieuwe mogelijkheden. Zorg dat je je financiële administratie op orde hebt. Betaal - als het kan - rekeningen op tijd en los je bedrijfsleningen zo snel mogelijk af. Is dit niet jouw sterkste punt? Maak je je zorgen over jouw financiële positie? Schakel dan hulp in. Een financieel adviespartner kan jou precies vertellen waar jouw financiële ruimte zit. Heb je geen overzicht over je financiën? Dat los je op door je administratie te automatiseren. Daarmee heb je direct overzicht én inzicht in jouw financiële mogelijkheden. Dat is precies wat je nodig hebt om op volle kracht vooruit te gaan!

Los problemen op

Kun je je vaste lasten niet meer betalen of zijn jouw kostenposten te hoog? Kijk niet weg, maar los je problemen op. Vaak zijn er oplossingen waar je nog niet aan had gedacht. Voor jou veel denkwerk, voor een financieel adviseur dagelijkse kost. Je staat er dus niet alleen voor. En misschien komt zo ook die droom om duurzaam te ondernemen weer dichterbij? Schroom niet om anderen te laten weten dat jouw bedrijf het zwaar gehad heeft in de crisis. Je bent niet de enige! Velen zullen jouw situatie herkennen en begrijpen waarom jij bepaalde keuzes maakt. Dat maakt het ondernemen voor jou alvast wat makkelijker.

Ken je mogelijkheden

De steunpakketten worden afgebouwd, maar dat betekent niet dat er helemaal geen financiële hulp meer is. Zo kun je bijvoorbeeld nog tot april 2022 BBZ-light aanvragen (Besluit Bijstandverlening Zelfstandigen). Ook bestaan er (verruimingen op) kredieten zoals het TOA- en WHOA-krediet. Maar let op: sluit nooit zomaar een lening af. Vraag een financieel adviseur om met je mee te kijken.

Wil jij op volle kracht vooruit? Je financiën op orde? Wij kijken met je mee! Maak een afspraak om je mogelijkheden te verkennen.