Skip to main content
Deferred payment with the Tax Administration

A new year, a fresh start! We sincerely hope that 2021 will be a year filled with healthy entrepreneurship. A year in which you, as an entrepreneur, can operate under favorable conditions. Was 2020 a challenging year for you? The Tax Administration can lend you a helping hand. You can apply for special deferment or an extension of deferment of payment.

Engels Overdrachtsbelasting in 2021

Goed nieuws voor jonge huizenkopers! De huizenmarkt krijgt een flinke positieve stimulans voor kopers jonger dan 35 jaar. in veel gevallen betalen zij in 2021 geen overdrachtsbelasting meer. Hieronder leest u wat er verandert in 2021: 

Engels Bijtelling auto in 2021

Als u een auto van de zaak rijdt en jaarlijks privé meer dan 500 kilometer rijdt met deze auto, dan geldt voor u de  bijtellingsregeling. In 2021 blijft de bijtelling voor auto’s met brandstofmotor onveranderd 22 %. Voor elektrische auto’s stijgt het percentage naar 12 procent met een verlaging van het drempelbedrag naar 40.000 euro. 

Welke bijtelling geldt voor elektrische auto’s in 2021?

Engels Bijzonder uitstel van betaling opnieuw verruimd!

Wij willen nog even stil staan bij het bijzonder uitstel van betaling bij de Belastingdienst. U heeft als ondernemer de mogelijkheid om dit te verlengen of aan te vragen voor 1 juli 2021! Heeft u een schuld dat is ontstaan door de coronacrisis, vraag dit dan nu aan. Indien u dit nog niet verlengd heeft, doe dit dan ook voor deze datum.

Engels Thuiswerken, wie betaalt dat?

Sinds de coronacrisis werken veel werknemers niet meer op kantoor. “Werk thuis, tenzij het niet anders kan”, is Rutte’s devies. Volgens het Nibud kost thuiswerken zo’n € 2 euro per dag. Heeft u maar enkele thuiswerkers in dienst, dan zijn de kosten van thuiswerken wel te overzien. Maar met een aantal werknemers in dienst kunnen de kosten erg oplopen. Hoe is het in het nieuwe normaal geregeld met de onkostenvergoedingen? Wie betaalt de kosten van het thuiswerken en hoe zit het met de reiskostenvergoeding nu uw werknemers niet meer naar kantoor komen?

Engels Vanaf 2022 financiele meevaller op vermogen!

Een meevaller voor mensen met een spaarpotje: het kabinet gaat dat vermogen pas vanaf 400.000 euro belasten. Op dit moment betalen Nederlanders geen belasting over de eerste 30.360 euro aan spaargeld. Dat wordt dus fors hoger. De bedoeling is dat de maatregel in 2022 ingaat

Nu is spaargeld tot 30.360 euro onbelast. Die grens gaat fors omhoog omdat er van 2022 wordt gerekend met het werkelijk behaalde rendement. Bij een lage rente, zoals op dit moment, wordt die grens zo’n 440.000 euro. Maar de rente is variabel en daardoor de grens ook. 

Engels Europees akkoord flexibele toepassing btw-tarieven

In 2018 kwam het al aan de orde, maar nu is het dan zover: de EU-ministers van Financiën zijn eens geworden over de uitbreiding van een richtlijn die een verlaagd btw-tarief toestaat. Omdat onze huidige btw-tarieven  al bijna dertig jaar oud zijn en nooit met de tijd zijn meegegroeid, is het actualiseren van de btw-regels nu zeker geen overbodige luxe.

Subscribe to Belastingen