Overslaan en naar de inhoud gaan
Extra coronasteun

Steunpakket Extra coronasteun Q4 2021

Op 13 november 2021 werden er wederom nieuwe maatregelen aangekondigd om de coronacrisis tegen te gaan. Hoewel de Nederlandse economie behoorlijk veerkrachtig is, hebben sommige bedrijven nog altijd behoefte aan extra financiële steun.  Om die steun mogelijk te maken, heeft het kabinet 1,3 miljard euro gereserveerd. Steun voor loonkosten zit daar echter niet bij. Wat betekent dit voor uw onderneming? We hebben de belangrijkste steunmaatregelen voor u op een rijtje gezet.

Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)

De TVL-regeling wordt nieuw leven in geblazen! U kunt hier aanspraak op maken als u door de coronamaatregelen in het vierde kwartaal van dit jaar 30% minder omzet verwacht te behalen in vergelijking met Q4 2019 of Q1 2020. De TVL vervangt de compensatie voor nachthoreca. Bijna alle sectoren kunnen gebruik maken van de TVL. Voor de landbouw-, cultuur- en sportsector komt aparte steun. Op dit moment is de verwachting dat u TVL Q4 2021 begin december aan kunt vragen. Hier vindt u meer informatie. 

Vaststelling NOW 2.0

U kunt de definitieve berekening van NOW 2.0 tot en met 31 maart 2022 aanvragen. Hiermee wordt uw tegemoetkoming over de maanden juni t/m september 2020 dus definitief berekend. Het aanvraagformulier vindt u hier.  

Extra steunpakket voor evenementen en landbouw

Om evenementen en de landbouw te ondersteunen, zijn aparte financiële regelingen in het leven geroepen. Voor de evenementensector is dit de TRSEC-regeling (Tijdelijke Regeling Subsidie Evenementen Covid-19). Voor de landbouwsector is dit de OVK-regeling (Ongedekte Vaste Kosten).

 Heeft u vragen over financiële ondersteuning of kunnen we u helpen bij de aanvraag van een steunpakket? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag !