Overslaan en naar de inhoud gaan
Bespaar tijd op uw salarisadministratie

Bespaar tijd op uw salarisadministratie

Als ondernemer weet u dat uw salarisadministratie veel werk met zich meebrengt. Zo neemt het maken van bruto-netto berekeningen, berekenen van loonheffingen en het opstellen van jaaropgaven veel tijd in beslag. Helaas ontkomt u niet aan deze tijdrovende klus; als u personeel in dienst heeft, is het bijhouden van een salarisadministratie verplicht. Zou u die tijd niet liever aan iets anders besteden?

Het uitbesteden van uw salarisadministratie

U kunt ervoor kiezen om uw salarisadministratie uit te besteden. Heeft u minder dan 10 werknemers in dienst, dan is meestal vrij eenvoudig om uw administratie zelf bij te houden. Heeft u meer dan 50 werknemers in dienst? Dan ligt het voor de hand om zelf een salarisadministrateur in dienst te nemen. Ligt uw aantal werknemers tussen de 10 en 50, dan is het zeker zinvol om te onderzoeken of u uw administratie niet beter uit kunt besteden.

De verborgen kosten van een eigen administratie

Bij het uitbesteden van uw salarisadministratie denkt u waarschijnlijk direct aan de kosten die dit met zich meebrengt. Niet voor niets bent u ondernemer, toch? En het klopt: het uitbesteden van de salarisadministratie lijkt duurder dan wanneer u uw administratie zelf bijhoudt. U heeft zelf immers kennis van uw bedrijfsprocessen, zo ook uw administratie. Het aanschaffen van een administratiepakket is bovendien de moeite niet. Maar heeft u ook aan verborgen kosten gedacht? De vele uren die u besteedt aan uw salarisadministratie zijn uren die u niet aan uw bedrijfsactiviteiten kunt besteden. Is uw administratie niet op orde, dan liggen zelfs fouten of zelfs boetes op de loer. De bedragen die hiermee gepaard gaan, dragen allemaal bij aan een hogere rekening dan u in eerste instantie in uw hoofd had.

Uw administratie volledig of gedeeltelijk uitbesteden

Als u ervoor kiest om uw administratie uit te besteden, dan kunt u dit gedeeltelijk of volledig doen. Besteedt u uw administratie volledig uit, dan verzorgt een administratiekantoor uw volledige salarisadministratie, inclusief de loonstroken, belastingaangiftes en jaaropgaven. Eventuele extra diensten, zoals zaken op het gebied van pensioenfondsen, verzuim, arbeidsrecht, etc. neemt u apart af.  Alternatief is om uw administratie gedeeltelijk uit te besteden. Daarbij kunt u aan verschillende taakverdelingen denken. Zo kunt u zelf salarissen uitbetalen, maar bijvoorbeeld de berekening van salarissen aan het administratiekantoor overlaten.

Geen zorgen om de privacy van uw werknemers

Bij het uitbesteden van uw salarisadministratie hoeft u zich geen zorgen te maken over de privacy van uw werknemers. Het verwerken van privacygevoelige informatie –  waaronder ook uw salarisadministratie valt –  is gebonden aan wettelijke regels. Uiteraard kunt u bij het administratiekantoor van uw keuze vragen naar de regels en wetgeving op dit gebied.

Uw administratie, uw keuze!

Bij het kiezen van een geschikt administratiekantoor is het vooral belangrijk dat u uw verwachtingen kent. Wilt u gedeeltelijk uitbesteden en zelf een vinger aan de pols houden? Of heeft u liever geen omkijken naar uw administratie? Welk gevoel heeft u bij het administratiekantoor van uw keuze en hoe verhoudt dit zich tot de prijs van de opgevraagde offerte(s)? Als u op zoek gaat naar een geschikte partij, dan heeft u ruime keuze. U kunt dan ook diensten en prijzen van verschillende kantoren naast elkaar leggen voordat u uw beslissing neemt.

Vragen over uw salarisadministratie?

Overweegt u om uw administratie uit te besteden, maar heeft u vragen? Of bent u benieuwd of het uitbesteden loont?  Neem dan contact met ons op. Wij denken met u mee en vinden graag een passende oplossingen voor uw salarisadministratie.

Wij zijn een NOAB gecertificeerd kantoor, aangesloten bij de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen. Dit is een branchevereniging waar de leden op de hoogte zijn van actuele- ontwikkelingen en regelgeving. Meer info over NOAB keurmerk is te vinden op www.noabkeurmerk.nl