Overslaan en naar de inhoud gaan
5 nieuwe regels voor arbeidsovereenkomsten

5 nieuwe regels voor arbeidsovereenkomsten per 1 augustus

De nieuwe regels vloeien voort uit Wet Implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden, die per 1 augustus 2022 in werking treedt.

 Wet Implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden

Invoering 9 weken ouderschapsverlof
De Wet betaald ouderschapsverlof treedt op 2 augustus 2022 in werking. Ouders krijgen straks gedurende 9 weken ouderschapsverlof een UWV-uitkering ter hoogte van 70 procent van hun dagloon (tot 70 procent van het maximum dagloon).
Werk voor vluchtingen uit Oekraïne. Hoe zit het precies?
Vluchtelingen uit Oekraïne mogen ook in Nederland werken. Vanaf 1 april 2022 hebben zij geen werkvergunning meer nodig. De werkgever moet wel een melding doen bij UWV.
Gezonde en veilige medewerkers met de Risico-Inventarisatie en Evaluatie
Als werkgever weet je hoe waardevol medewerkers zijn voor het succes van je bedrijf. Maar wist je ook dat je verplicht bent om een arbobeleid te hebben en dat een Risico-Inventarisatie en Evaluatie hiervoor de basis is?
Bespaar tijd op uw salarisadministratie

Als ondernemer weet u dat uw salarisadministratie veel werk met zich meebrengt. Zo neemt het maken van bruto-netto berekeningen, berekenen van loonheffingen en het opstellen van jaaropgaven veel tijd in beslag. Helaas ontkomt u niet aan deze tijdrovende klus; als u personeel in dienst heeft, is het bijhouden van een salarisadministratie verplicht. Zou u die tijd niet liever aan iets anders besteden?

Hogere personeelskosten in mei door de vakantietoeslag

Het is zomer! Dat wil zeggen, in uw boekhouding. Want hoewel de zomerse zon nog lang niet schijnt, ziet u de hogere personeelskosten wél binnenkort in uw boekhouding terug. De vakantietoeslag in mei komt eraan!

Huurt u personeel in? Dit verandert er rondom de Wet DBA!

Ondernemen betekent flexibel zijn. Maar hoe flexibel kunt u nu zijn met uw werknemers? In deze onzekere tijd kiest u misschien graag voor de flexibiliteit van een zelfstandige. Maar pas op, dit kan u duur komen te staan als u niet op de hoogte bent van de veranderingen rondom de Wet DBA.

Abonneer op Personeelsadministratie