Overslaan en naar de inhoud gaan
Aanvraag NOW 5 geopend

Vanaf 6 mei 2021 kunt u de NOW 5 aanvragen

Tegemoetkoming NOW 3.2

Vanaf 15 februari 2021 is het mogelijk om de NOW 3.2 aan te vragen. De aanvraagperiode sluit op 14 maart 2021.

Werkgevers die als gevolg van de coronacrisis tenminste 20% omzetverlies verwachten, kunnen een tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen voor de maanden januari 2021 tot en met maart 2021. Daarbij wordt maximaal 85% van de loonsom vergoed.

Moet u de NOW terugbetalen?

Moet u (een deel van) de NOW terugbetalen? U bent de enige niet! Ongeveer 60% van de bedrijven die de NOW regeling heeft aangevraagd, moet de subsidie (deels) terugbetalen. Voor sommige bedrijven komt dit onverwacht. Ook voor u? In dit artikel leggen we uit hoe dat komt en wat u kunt doen.

Horecaondernemers en sportschoolhouders opgelet!

We begrijpen dat u het moeilijk heeft. Dat de rekeningen zich opstapelen en dat het einde van de maand ook nu weer pijnlijk in zicht komt. Dat u de TVL voor Q2 pas half juni kunt aanvragen, maakt het voor u niet makkelijker. En we begrijpen ook … dat u inmiddels nadenkt over een overbruggingslening bij de bank.

Zoals u weet, controleert de bank uw kredietwaardigheid bij de aanvraag van een overbruggingslening. En omdat u niet de enige sportschoolhouder of horecaondernemer in het land bent, kan dit even duren. Anders gezegd, het is druk bij de bank.

Schulden? Voorkom faillissement met WHOA

Heeft u schulden en dreigt faillissement? Dan kan de wet WHOA u uitkomst bieden. Deze naam staat voor Wet Homologatie Onderhands Akkoord in faillissement. De wet stelt u in staat om zelf met uw schuldeisers tot overeenstemming te komen over een terugbetaling. Ook als niet al uw schuldeisers instemmen met uw voorstel, kunt u tot een akkoord komen.

Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten, TONK

U onderneemt al jaren met succes. Maar dan valt uw inkomen ineens terug als gevolg van de crisis. Gelukkig is ook hier een regeling voor. Heeft u al van de TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten) gehoord?

Heeft u uw UBO’s al ingeschreven?

Als ondernemer kent u de wet- en regelgeving. Maar kent u ook uw UBO’s al? Staan zij al ingeschreven in het UBO-register? Mocht dit niet zo zijn, lees dan verder. U bent namelijk verplicht om uw UBO’s voor 27 maart 2022 in te schrijven in het UBO-register.

Belangrijke data steunmaatregelen

Het Centraal Planbureau (CPB) voorspelt een positieve economische groei van 3,2% in 2022. De economie is aan herstellen, goed nieuws! Eerder deze maand merkten we de eerste veranderingen al. Toen namen we afscheid van de corona-steunmaatregelen en stonden we weer op ‘eigen benen’. Maar let op: in de komende weken zijn er nog een aantal belangrijke data om in de gaten te houden!

Hoe gaat de Belastingdienst om met jouw cryptovaluta?
Hoe gaat de Belastingdienst om met cryptovaluta? In welke box horen ze thuis? Moet je ze eigenlijk aangeven? Je leest het in dit artikel.
Abonneer op Handige tips