Overslaan en naar de inhoud gaan
succesvolle doorstart

Hoe maakt u als horecaondernemer een succesvolle doorstart?

Op dinsdag 14 september werden opnieuw versoepelingen aangekondigd. Helaas bleken die maatregelen voor u als horecaondernemer verre van aantrekkelijk te zijn. De anderhalve meter maatregel vervalt, wat het voor u makkelijker maakt om gasten te ontvangen. Maar daartegenover staat dat u uw zaak na middernacht moet sluiten. Ook blijft een corona-toegangsbewijs verplicht. Dat heeft mogelijk gevolgen voor uw omzet. U kunt daardoor niet de doorstart maken waar u op hoopte. Mogelijk krijgt u zelfs meer kosten voor het aannemen van extra personeel om controles uit te voeren. Tegelijkertijd is er nog weinig bekend over de mogelijke aanvullende steunmaatregelen voor de horeca na 1 oktober 2021. Al met al een onzeker vooruitzicht voor u als ondernemer.

U staat hier niet alleen in. Vorige maand publiceerde MKB-Nederland, VNO-NCW, het CBS, de Kamer van Koophandel en het Economisch Instituut voor de bouw de uitkomsten van Conjuctuurenquête. Deze enquête werd gehouden onder ondernemers in Nederland. Uit de resultaten bleek dat het vertrouwen van ondernemers in de maanden juli, augustus en september verder was toegenomen. Ook bleek dat in de zwaar getroffen horeca sector het vertrouwen verder was toegenomen, ondanks de onzekerheid en de belemmering in bedrijfsvoering die 2/3 van de horecaondernemers nog ervaart. In het licht van deze uitkomsten voelen de ‘versoepelingen’ voor veel horecaondernemers als een extra klap. In de enquête gaf 23% van de ondervraagde horecaondernemers aan te maken te hebben met personeelstekort. Bijna 90% liep tegen belemmeringen in de uitvoering van werkzaamheden aan. Deze percentages zullen na deze versoepelingen niet afnemen.

Kunt u die doorstart nog niet maken?

De doorstart die u hoopte te maken, moet mogelijk dus nog een keer worden uitgesteld. We kunnen ons voorstellen dat dat bij u veel vragen oproept. Hoe regelt u dit nu financieel? Hoe maakt maakt u nu een financiële planning in deze tijden van onzekerheid? Waar ‘stuurt u dan op’? Wij denken graag met u mee en geven u graag advies over uw financiële planning of de aanvraag van uw lening. Samen maken we het mogelijk! Neem daarom contact met ons op om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.