Overslaan en naar de inhoud gaan
Uitstel van betaling bij de Belastingdienst

Een nieuw jaar, een nieuw begin! We hopen van harte dat 2021 een jaar wordt vol gezond ondernemerschap. Een jaar waarin u als ondernemer in goede omstandigheden kunt ondernemen. Was 2020 een moeilijk jaar voor u? Dan helpt de Belastingdienst u een eind op weg. U kunt namelijk bijzonder uitstel of verlenging van uitstel betaling aanvragen.

Overdrachtsbelasting in 2021

Goed nieuws voor jonge huizenkopers! De huizenmarkt krijgt een flinke positieve stimulans voor kopers jonger dan 35 jaar. in veel gevallen betalen zij in 2021 geen overdrachtsbelasting meer. Hieronder leest u wat er verandert in 2021: 

Bijzonder uitstel van betaling opnieuw verruimd!

Wij willen nog even stil staan bij het bijzonder uitstel van betaling bij de Belastingdienst. U heeft als ondernemer de mogelijkheid om dit te verlengen of aan te vragen voor 1 juli 2021! Heeft u een schuld dat is ontstaan door de coronacrisis, vraag dit dan nu aan. Indien u dit nog niet verlengd heeft, doe dit dan ook voor deze datum.

Thuiswerken, wie betaalt dat?

Sinds de coronacrisis werken veel werknemers niet meer op kantoor. “Werk thuis, tenzij het niet anders kan”, is Rutte’s devies. Volgens het Nibud kost thuiswerken zo’n € 2 euro per dag. Heeft u maar enkele thuiswerkers in dienst, dan zijn de kosten van thuiswerken wel te overzien. Maar met een aantal werknemers in dienst kunnen de kosten erg oplopen. Hoe is het in het nieuwe normaal geregeld met de onkostenvergoedingen? Wie betaalt de kosten van het thuiswerken en hoe zit het met de reiskostenvergoeding nu uw werknemers niet meer naar kantoor komen?

Vanaf 2022 financiele meevaller op vermogen!

Een meevaller voor mensen met een spaarpotje: het kabinet gaat dat vermogen pas vanaf 400.000 euro belasten. Op dit moment betalen Nederlanders geen belasting over de eerste 30.360 euro aan spaargeld. Dat wordt dus fors hoger. De bedoeling is dat de maatregel in 2022 ingaat

Nu is spaargeld tot 30.360 euro onbelast. Die grens gaat fors omhoog omdat er van 2022 wordt gerekend met het werkelijk behaalde rendement. Bij een lage rente, zoals op dit moment, wordt die grens zo’n 440.000 euro. Maar de rente is variabel en daardoor de grens ook. 

Abonneer op Fiscale zaken