Overslaan en naar de inhoud gaan
Vacatures Tax compliance officer & Office manager

VACATURE Tax compliance officer 

Kom bij ons werken als Tax compliance officer van onze MKB klanten. Jouw focus komt te liggen op het beoordelen en afstemmen van de digitaal ingelezen financiële administraties en je werkt volgens een efficiënte structuur die is ontwikkeld. De boekhouding wordt door onze klanten aangeleverd of wordt zelf ingeboekt. Jij controleert deze periodiek en stelt de BTW aangiftes op. Ook ben je verantwoordelijk voor de communicatie met je klanten en adviseer je op basis van een KPI cockpit

Ondernemen in het nieuwste normaal
Ondernemen in het nieuwste normaal, hoe deed je dat ook alweer? Je leest het hier!
Extra steunmaatregelen i.v.m. lockdown
Het kabinet heeft nog eens 590 euro extra gereserveerd voor coronasteun. Hier lees je wat die steun inhoudt.
Hoe gaat de Belastingdienst om met jouw cryptovaluta?
Hoe gaat de Belastingdienst om met cryptovaluta? In welke box horen ze thuis? Moet je ze eigenlijk aangeven? Je leest het in dit artikel.
Steunpakket Extra coronasteun Q4 2021

Op 13 november 2021 werden er wederom nieuwe maatregelen aangekondigd om de coronacrisis tegen te gaan. Hoewel de Nederlandse economie behoorlijk veerkrachtig is, hebben sommige bedrijven nog altijd behoefte aan extra financiële steun.  Om die steun mogelijk te maken, heeft het kabinet 1,3 miljard euro gereserveerd. Steun voor loonkosten zit daar echter niet bij. Wat betekent dit voor uw onderneming? We hebben de belangrijkste steunmaatregelen voor u op een rijtje gezet.

Hoe maakt u als horecaondernemer een succesvolle doorstart?

Op dinsdag 14 september werden opnieuw versoepelingen aangekondigd. Helaas bleken die maatregelen voor u als horecaondernemer verre van aantrekkelijk te zijn. De anderhalve meter maatregel vervalt, wat het voor u makkelijker maakt om gasten te ontvangen. Maar daartegenover staat dat u uw zaak na middernacht moet sluiten. Ook blijft een corona-toegangsbewijs verplicht. Dat heeft mogelijk gevolgen voor uw omzet. U kunt daardoor niet de doorstart maken waar u op hoopte. Mogelijk krijgt u zelfs meer kosten voor het aannemen van extra personeel om controles uit te voeren.

Nieuwe btw-regels voor webshops

Bent u een Nederlandse ondernemer en heeft u een webwinkel en klanten in het buitenland? Let dan goed op, want vanaf 1 juli veranderen de  Europese btw-regels en komen er nieuwe btw-regels.

Verschillende Europese btw tarieven

In uw webshop hanteert u een btw tarief van 21%. Dit is het “normale” btw tarief in Nederland. In sommige landen ligt het btw tarief hoger dan bij ons, zoals bijvoorbeeld in Hongarije (27%) of in Denemarken (25%). Omdat de EU op dit moment veel btw inkomsten misloopt, gelden vanaf 1 juli nieuwe btw regels.

Wat te doen als u geen SBI code heeft

De afgelopen dagen zijn er veel TOGS aanvragen ingediend. Hiermee kunt u eenmalig 4000 euro aan extra steun ontvangen. Heeft u uw aanvraag niet kunnen doen omdat uw SBI code niet in de lijst staat? Lees dan verder. 

Uw SBI code staat niet op de lijst maar u bent wel getroffen en voldoet aan de voorwaarden.

Termijn verlengd aanvraag NOW 1

De termijn voor het aanvragen van de definitieve berekening voor de eerste aanvraagperiode NOW is verlengd tot en met 31 oktober 2021. Dit betekent dat u langer de tijd heeft om uw aanvraag te doen.

De aanvraagtermijn voor de definitieve berekening is voor alle werkgevers gelijkgetrokken. Er wordt geen onderscheid meer gemaakt tussen werkgevers die een Derdenverklaring, een accountantsverklaring of geen aanvullende verklaring nodig hebben.

REMINDER! Nieuwe NOW en TVL aanvragen mogelijk!

NOW
U kunt de NOW aanvragen als u in het eerste kwartaal 2021 meer dan 20% omzetverlies heeft gehad. Als u voor het eerst NOW aanvraagt, dan kunt u 1 januari, 1 februari of 1 maart 2021 als startdatum kiezen.

Abonneer op Ron-AD